new beginnings / by megan norgate

 Our new studio is a light filled, retrofitted space with easy access on to a deck overlooking Merri Creek. 

Our new studio is a light filled, retrofitted space with easy access on to a deck overlooking Merri Creek. 

After four years running Brave New Eco from a studio at the Abbotsford Convent precinct we have moved on to new pastures.

We loved our beautiful lofty-ceilinged room with a view over the convent courtyard and of course being part of the convent community was a very special experience. We will miss the daily contact with the convent staff friends and those solid connections we made with other creative enterprises who call the Convent home, namely Cam's, Cone 11 ceramics, Urban Commons, C3Zaishu, Kage, Easynow and Greencheck.

Why the move you ask?
Our business has grown substantially over the last year and our home at the convent was starting to become a little cramped. In the back of our minds we had started manifesting a new space for ourselves. We had a fairly strong set of criteria - the new space would need to have space for floor sitting and standing; be blessed with generous amounts of natural light; have direct access to the outdoors and needed to be an easy bike rides distance from my house.
Well, we found a new home that couldn't have been better suited to us if we had designed it from scratch ourselves.
Our new studio sits high over the Merri Creek overlooking CERES and is large, light, retrofit with sustainable technologies and has an acre of gardens and creek frontage to look out over.

It's a very exciting project with some new and some old friends. I will reveal more about what is happening here as the year goes on as for the moment we have only just moved in and are still unpacking boxes so to speak. But for now here is a sneak peek at this fantastic eco-design studio and hub.